Jag har precis läst klart Älskade Poona av Karin Fossum. Det är mitt första möte med hennes böcker. Jag är glad att jag började med just denna känsligt skrivna bok som beskriver dels en sorglig kärlekshistoria dels en kriminalhistoria. Jag är inte särskilt förtjust i deckare men den här blev en favorit direkt. För första gången håller jag koll på poliserna, inte som andra deckare där de mest påminner om pappfigurer. Och huvudkaraktären Gunder porträtteras fint och får all min sympati.
Boken är inte särskilt lång och det är ett stort plus då många böcker är alldeles för långa för sitt eget bästa. Berättelsen håller sig hela tiden till kärnan. En fin läsupplevelse.

Nu vill jag läsa fler böcker av Karin Fossum. Har ni nått förslag på vilken jag ska fortsätta med, lämna gärna en kommentar.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.