Ni har säkert sett den här videon som cirkulerade i de sociala medierna för ett tag sedan. Artisten Marina Abramovic som satt en minut med varje person som satte sig mittemot henne. Detta var en live-utställning som hon höll i New York. Människor köade i timmar för att få sitta en minut framför henne.

Sen kommer han. De hade en kärleksaffär för över trettio år sedan. När förhållandet tog slut skildes de åt på den kinesiska muren, de möttes i mitten och gav varandra en sista kram. Sedan gick de vidare ensamma åt var sitt håll.

Han sätter sig ned framför henne. Hon som blundar mellan varje person, kanske för att hitta sig själv igen, öppnar ögonen.

Och ser honom. Det är en mäktig upplevelse, alla dessa känslor som utspelar sig i hennes inre, man kan riktigt se det. Och det berör.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.