I takt med att orden blir flera blir det svårare att få en ordentlig översikt över manuset som jag skriver i Word. Det blir ett ständigt scrollande och klippa och klistra metoden är svår när sidorna börjar växa i antal.

Jag har tidigare testat Scrivener och tyckte att det fungerade väl. Här kan ni läsa mer om Scrivener. Men av någon anledning började jag åter igen skriva på Word. Det var efter min skrivblockering tror jag, då jag ville testa ett nytt grepp för att se om det kunde lösa upp skrivknuten.

Nu testar jag Scrivener igen. Jag har importerat manuset.

Men en sak har jag lagt märke till: När jag splittrar upp den långa texten i scener/kapitel så känns det som om även jag blir splittrad i skrivandet. Alla tankar och ord som fyllde ett enda dokument är nu i 36 olika scener. Det är en konstig känsla, som om jag måste tänka om. Tänka nytt. Få hjärnan att testa något den inte är van vid. Eller som att jag nu ser manuset i ett nytt perspektiv. Det behöver inte vara dåligt det här. Jag måste bara vänja mig.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.