Jag erkänner mig besegrad! Det går inte att skriva med programmet Scrivener, hur mycket jag än vill och försöker. Nu har jag gett det ännu ett försök efter att ha importerat manuset. Jag delade upp det i 36 kapitel och där stannade det. Den kreativa processen, tankarna som var på väg framåt i jämn fart. Det var som om jag också blev uppdelad i 36 bitar.

Detta fungerar inte eftersom jag är inställd på och är på jakt efter en enhet, ett manus och inte en massa delar. Det är så min hjärna verkar fungera.

Det kan förstås ha sin förklaring att jag helt enkelt inte är särskilt erfaren med att skriva manus 🙂 det är ju första gången jag gör det. Men jag måste välja det sätt som passar mitt sätt att skriva idag och inte när jag är erfaren.

Så jag är tillbaka i MS Word. Och jag har ett dokument vid sidan om där jag har synopsis och en mer detaljerad översikt på kapitlen. Sedan tidigare har jag ett dokument med karaktärer och deras utveckling. Och ett dokument med miljöbeskrivningen.

Dokument:

 • Manusdokument
 • Synopsisdokument
 • Kapitelöversikt med handling
 • Karaktärer/karaktärsutveckling
 • Miljöbeskrivning
 • Bakgrundshistoria

På återseende!

4 tankar kring ”Skriva manus i Word

 • Skriviver

  Jag har aldrig försökt med Scrivener, även om jag funderat på det. Men det är faktiskt just det där du nämner som har gjort att jag inte känt för att ge det en chans på riktigt. Det känns som om det blir alldeles för plottrigt. Jag vill kunna bläddra i alla mina 450 sidor hela tiden, inte hålla på och klicka in och ut i olika dokument. Jag tycker att det funkar hur bra som helst att skriva i word!

  Svara
  • P.M. Wilson

   Bra att du lyssnat på dig själv, att du känner dig själv som skribent. Själv tyckte jag Scrivener lät så bra, men det passar mig inte. Nu vet jag det och tänker inte slösa bort mer tid på det!

   Svara
 • E-K värld/Leva-Kerstin

  Hej
  Ja, det finns inte mycket som är så enerverande än att sitta fast i något program när man bara vill vidare. Jag kan inte sluta och tiden springer iväg, medan jag säger till mig själv ”Jag orkar inte”, ändå fortsätter jag.
  Använder du WordPress? I så fall, fungerar det som det ska att skriva inlägg? Just nu har jag stora problem, begriper inte vad det är för fel. Jag har haft Wp i minst 15 år och aldrig varit med om dess like.
  Det är totalt hopplöst att redigera ett inlägg. Trots att jag ställt markören där bilden ska vara hamnar den oftast någon annanstans. Att gå tillbaka i inlägget för att skriva överst fungerar inte alls, m.fl. problem.
  Skriv gärna ett mail och berätta, det vore jag tacksam för.

  Svara
  • P.M. Wilson

   Hej, ja använder WordPress men har One.com som domänleverantör (heter det så). Jag har inte haft de problem du nämner men däremot andra som att plugins avvaktiveras, spam och lite annat jobbigt. När jag haft problem med något på WordPress brukar jag googla på engelska , det är nästan alltid någon som haft samma problem och fått svar på hur man löser det.

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.