Jag vill bara kort berätta att jag håller på att göra ordning ett hörn i mitt hem som ska bli mitt ”rum”. Från att ha suttit och skrivit vid köksbordet, på en hård stol till en egen plats där jag kan ha mina saker ifred och inte hela tiden behöver plocka undan när det är dags för middag. Och inte ta en plats som ska användas till annat.

Skrivbordet har jag redan, det är ett gammalt skrivbord som min farmor gav bort till min bror men som senare hamnade hos mig.

Häromdagen var jag och sambon och köpte en ordentlig kontorsstol. Det var tur att han följde med annars hade jag nog köpt en billigare stol, istället blev det en av bättre kvalité, jag sitter ju trots allt många timmar på rumpan. Jag köpte även ett stöd för min bärbara dator (förra årets julklapp från sambon), ett skrivbordsunderlägg och några prydnadssaker. Jag lovar att dela med mig en bild när det är färdigt.

Det var alltså sambon som köpte datorn till  mig förra julen, efter att ha tröttnat på att jag hela tiden lånade sonens dator eller hans dator. Han tröttnade säkert också på alla mina förklaringar om att jag faktiskt kunde skriva på olika datorer, att jag hade USB minnen där jag sparade allt och att det inte behövdes en ny dator till mig. Och nu var det han som tyckte att jag inte skulle sitta på köksstolen och få ont i ryggen, att om jag tillbringar så många timmar med att skriva behöver jag en bra stol.

Du behöver ett eget ställe, förklarade han för mig.

Såklart. 

Nu efteråt känns det dumt att han måste förklara dessa saker till mig. Jag borde självklart ha kommit på detta själv. Det har nog att göra med dålig självkänsla misstänker jag, som om jag inte vill unna mig saker tills den dagen jag säljer massor av böcker, tills den dagen jag verkligen kan kalla mig författare, att endast då vågar jag satsa på mig själv och ta plats.

Det är dags att tänka om, tänka nytt, satsa på mig själv nu.

Hoppas ni som också när drömmar om ett författarliv har någon som pushar er framåt när man drabbas av självtvivel eller osäkerhet!

Paulina

 

 

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.