Ja, jag vet, exakt alla är på bokmässan just nu och man bombarderas med bilder och kommentarer därifrån. Det känns som om exakt alla är där, utom jag.

Men jag skriver vidare på min bok för det är det enda jag kan göra för att förhoppningsvis nästa år vara där med den. Jag har avsatt mer tid till att skriva boken vilket är en lyx, och jobbat mig igenom scen för scen, skrivit en ny dramaturgiskt starkare synopsis, plockat bort karaktärer och förstärkt andra karaktärers inblandning. Det fanns just en karaktär som jag gillade, som gjorde mig nyfiken, den karaktären fick en ny mycket viktigare roll som hjälper hela storyn och för den framåt.

Sen har jag läst böcker och sett filmer som jag medvetet valt ut. Det tror jag är jätteviktigt, att läsa och inspireras av just den genren man skriver i. Annars tycker jag att man ska läsa allt möjligt för att utveckla kunskap och hitta sin egen röst, men just när man är i ett känsligt skede som när man skriver en bok, tror jag det är viktigt att välja sånt medvetet.

Så vilken genre är det jag själv skriver i, kanske ni undrar? Och nu, nu äntligen kan jag svara med säkerhet:

Mysterie/Science fiction. Typ X-files serien inspirerad.

Kanske något otippat om man frågar mig. Men det är det jag har kommit fram till efter att ha ”analyserat” mig själv under en lång tid. Utsatt mig för alla möjliga slags frågor, fyllt i olika listor och försökt ta reda på vad jag verkligen gillar att läsa och se på film och varför lockas jag så av det. Vilka ämnen och teman är det som sätter igång mig, lockar och drar in mig. Vilken bok eller film minns jag länge efteråt, och varför?

Lära känna mig själv på djupet. 

Igår var det första gången jag pratade om genren i min bok, som svaret på en direkt fråga om vad boken jag skrev, handlade om. Förr eller senare börjar man få frågor och nu var det min farbror som är här på besök från Chile som undrade. Min farbror är själv författare och är ordförande för det Chilenska författarförbundet och han ställde frågan med en nyfiken min. Då andades jag in, tog sats och svarade. Och det gick bra. Och det skapade intresse bland alla som satt runt bordet och jag fick följdfrågor. Och vet ni vad? Det kändes bra. Det kändes som om boken finns, även om den inte är färdig, långt ifrån färdig, så finns den och existerar.

2 tankar kring ”Jag har valt genre till min bok

 • Maria

  Åh vad kul att du har kommit fram till exakt vad som tilltalar dig och bara genom att prata om boken med ens omgivning så tror jag att det hela blir mer verkligt. Jag själv håller också på att läsa och se filmer i min genre just nu, vilket är det mesta med spänningstema och lite mysterier också.
  Vilken är din tänka målgrupp för boken?

  Svara
  • P.M. Wilson

   Ja, jag tror att det är viktigt att prata om boken som om den redan finns och passa på att öva sig för framtiden 🙂
   Min tänkta målgrupp…det är en viktig fråga jag måste ta ställning till men det är svårt att svara på än så länge, jag är glad att jag vet min genre och nu är det dags att ta reda på målgruppen, jag får helt enkelt återkomma med ett inlägg där jag förklarar hur jag tänker. Men tack för frågan, var nog just den jag behövde.

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.