Jag tänkte att jag skulle ta och skriva en lägesrapport till er där jag beskriver var jag befinner mig just nu vad gäller livet och skrivandet, som jag tror har att göra med varandra på så sätt att livet påverkar skrivandet och skrivandet påverkar livet. Men jag vill också dela med mig vad planen är den närmaste tiden.

Jag är tacksam att jag har möjligheten att göra det, att jag här inför er läsare skriver ner mina planer för då vet jag att det blir av. Det är väl en positiv grej av att vara en ”duktig flicka”.

Ni är mina vittnen på att jag har sagt (eller skrivit) det jag nu säger.

Då börjar jag:

Det händer ganska mycket i mitt liv just nu, mest hamnar det om relationer. Vi kan säga att jag handskas med ett par ”it´s complicated” relationer i mitt liv som tar en viss energi men jag kämpar med att behålla fokus på mitt mål: skriva klart boken och ge ut den.

Jag skriver praktiskt taget ner scen för scen utan att behöva tänka så mycket. Efter flera omskrivningar, omvägar och nya insikter om mig själv, är storyn ganska ”ren” Jag vet i stort sett vad som händer från början till slut, nu är det en fråga om att få ner orden på pappret.

Jag funderar på att skaffa mig en deadline. I slutet av året måste något hända. Jag behöver testläsare. Jag söker testläsare.

Jag försöker hålla mig i form genom att promenera, öva yoga och röra på mig en gång/timme när jag har långa skrivpass. Och så har jag skaffat mig en Shiatsu-massage dyna för nacke och rygg för att hålla musklerna mjuka och varma.

Jag läser böcker som research, det blir både faktaböcker och skönlitterära. Ju mer jag vet om vissa ämnen, desto djupare blir storyn.

Jag ser serien Twin Peaks, ni vet kultserien från 90-talet och har börjat titta på serien Fargo. Detta är som research och inspiration till min story, men såklart också ren underhållning.

Den här boken The anatomy of story av John Truby har varit en stor hjälp för mig, den lär mig hur man bygger upp en story på ett mer organiskt sätt jämfört med det mekaniska sättet man ofta hör talas om när man skriver en bok. Här har jag skrivit om story-struktur enligt formeln som ”alla” skriver, som jag kallar ”mekanisk”.

Jag gillar min story mer och mer. 

2 tankar kring ”Om allt och om ingenting – skrivprocessen

 • Leva-Kerstin

  Hej på en solig söndag, i alla fall är det soligt i Åsljunga.
  Även om jag skrivit sedan klart min bok Fröken Änka (min första och förmodligen sista) sedan några månader är det roligt att läsa hos dig. Du hittar inf om den i menyn på min blogg.
  Jag satte en deadline när jag skrev och det fungerade bra. Jag beundrar dig för att du går ifrån emellanåt för att göra något annat, det hade jag svårt för men är säker på att det faktiskt gynnar skrivandet
  Jag blir gärna din testläsare. 🙂

  Svara
  • P.M. Wilson

   Ja det är lite soligt i Kista där jag befinner mig just nu 🙂
   Grattis till att ha skrivit klart din bok jag ska kolla in den och angående testläsningen, tack, ska ha dig i tanken när det blir dags för den delen vilket jag hoppas hoppas blir mot slutet av året, åtminstone i en första form. Ha en härlig söndag!

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.