Vi har precis avverkat en veckas höstlov där vi har varit på bio, på Naturhistoriska museet och grävt fram fossiler (okej, min sjuåring gjorde det) och trängts med en massa folk på Comic Con. Jag känner mig utvilad och förstår att det är bra för min utmattade hjärna att göra helt andra saker, jag får inte glömma det.

Sånt jag funderar på just nu angående mitt manus:

Lektör

Jag läser på om olika lektörer. Så småningom ska jag kontakta en och skicka in manuset. Svårt att veta vilken jag ska välja, någon som har ett tips?

Testläsare

Jag kommer snart att börja söka testläsare. Några har redan hört av sig och är intresserade 🙂 !

Antagonisten och dess roll.

I mitt manus finns flera antagonister. Inte så att det finns många onda, elaka karaktärer som vill min protagonist illa. Men jag har förstått att det räcker med att en karaktär har en motsatt vilja för att vara just; antagonist. Som ett exempel är min huvudkaraktärs mamma en antagonist. Hon vill göra något som inte min huvudkaraktär vill att hon ska göra. Inte än i alla fall. Och det räcker. Det betyder inte att de är fiender eller att hon är ond och vill honom illa. Det är en viljornas krock. Så mänskligt. Antagonistens roll kan dessutom förändras under tidens gång. I min story blir mamman på slutet en allierad. Det ville nämligen samma samma sak, men hade olika sätt att visa det.

På så sätt växer antalet antagonister och det leder förhoppningsvis till en djupare story. Men den som läser boken kommer ändå ganska snart veta vem den starkaste antagonisten är.

Research

Jag har på senaste tiden lagt ner mycket tid på research om miljön i boken, (som är en fiktiv plats som efterliknar en verklig plats). Jag har nämligen valt en plats med en spännande historia där många folkslag samsats om platsen och nu läser jag på för att hitta särskilda detaljer som ger liv och färg åt storyn. Sen läser jag ett par böcker där handlingen utspelar sig i eller i närheten av den plats jag skriver om, för inspiration och idéer.

Research är ett ämne jag kommer att återvända till så småningom.

Ha en underbar vecka!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.