Glad Lucia på er!

Veckan som var kändes splittrad. Jag har påbörjat redigeringen av texten men utan att ha en särskild teknik för det. Eftersom jag aldrig gjort detta förr har jag ingen erfarenhet eller kunskap, jag får inga plötsliga flashbacks där jag minns hur det var förra gången och tänker: aahhhh, just det, så var det ju förra gången också huur kunde jag glömma det!

Jag har försökt klämma in redigeringen mellan jobb och möten och läkarbesök och inhandling av julklappar och vittnesmål i tingsrätten. Det kanske bidrar till känslan av splittring. Min redigering kopierar mitt liv. Det finns liksom ingen följd i det jag gör, det är som om jag redigerar lite här och lite där, scrollar upp i texten och fixar lite och scrollar ner och fixar lite och efteråt vet jag inte exakt vad det är jag har gjort.

Det är känslan av att inte ha kontroll, kunskap eller erfarenhet att falla tillbaka till. Det är skrämmande, jobbigt och faktiskt lite häftigt också. 

Det slog mig att medan jag skrev grovmanuset (ett originalmanus som genom två omskrivningar blev till den textmassa jag har idag) läste jag många böcker om skrivhantverket och läste alla tips, blogginlägg och artiklar jag kunde komma åt. Men när det gäller redigering har jag läst inga böcker, blogginlägg eller artiklar.

Detta leder till slutsatsen att jag måste börja läsa böcker som behandlar temat redigering. Jag måste för att komma vidare med redigeringen lära mig mer om hur man gör det, innan jag gör det.

Logiskt.

2 tankar kring ”En vanlig skrivvecka

 • Annamariaa

  Fortsätt kämpa bara, kram på dig

  Svara
  • P.M. Wilson

   Tack Anna Maria, det ska jag 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.