Nu är jag tillbaka efter en lärorik helg på vackra Högberga Gård, där jag för första gången fick träffa och lära känna mina kurskamrater, som visade sig vara väldigt trevliga och duktiga!

Under hela helgen jobbade vi hårt med våra första utlåtanden. Och det var rätt nervöst kan jag berätta! Vi gav respons på varandras utlåtanden och fick höra det som var bra och det som var mindre bra. Däremellan fikade vi, ofta! Och åt väldigt bra mat, mina favoriträtter dessutom, lamm och anka.

Det är verkligen intressant att se hur en text kan tolkas olika beroende på vem det är som läser den. Man lägger vikt på olika saker, även om det förstås var många som observerat just samma saker. Det finns dessutom en viktig balans som är viktig att jobba med, nämligen att ha förmågan att säga det som behöver sägas på ett sätt som författaren kan ta till sig utan att känna sig nedtryckt eller kritiserad. Vi blivande lektörer står ju ändå på författarens sida. Samtidigt finns det författare som vill veta allt utan krusiduller och omlindningar. I såna fall är det kanske lättare att helt enkelt säga det som behöver bättras rakt på. Utmaningen för mig ligger i att lägga mig på rätt nivå beroende på vem författaren är.

Nu har vi fått manus nummer två och det ska bli så spännande att djupdyka in i en ny värld. Samtidigt ska jag fortsätta skriva på mitt eget manus, jag glömmer inte mitt mål.

För säkerhets skull skriver jag ner det här: skriva en bok och ge ut den på ett förlag eller själv.

På återseende!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.