Den 22-23 oktober är det dags för årets största skrivkonferens för den som skriver, nämligen Skriv2016 i Stockholm. Här träffar man blivande och etablerade författare, litterära agenter, skrivcoacher med mera. Det blir första gången för mig och jag ser verkligen fram emot det!

Plats: Dieselverkstaden i Nacka.

Jag och mina kolleger kommer att finnas på plats och erbjuder en kostnadsfri första-kapitel läsning för de som anmält sig. Enligt Ann Ljungberg strömmar det in fler och fler texter, och hon kommer snart att dela ut dem till oss i gruppen. Under tiden har vi en lektion där vi lär oss vad det är vi ska titta på. Vi kommer bland annat titta på om manuset har en stark öppning, om berättarrösten känns läsvärd och om karaktärerna och konflikten etableras på ett intresseväckande sätt.

Det kommer att bli så spännande.

Jag har beställt visitkort, det är första gången jag gör det och det fanns såå mycket att välja mellan, så många mönster och färger och motiv att jag tröttnade snart. Förhoppningsvis blev det bra, lovar att visa upp när jag får dem i veckan.

Åh, en till sak. Jag har skrivit klart manuset. Varför känns det som om jag måste skriva mer om detta, jag menar, det är ju hela syftet för bloggen :).  Men just nu har jag inte mycket mer att säga än att:

Jag har skrivit klart manuset.

På återseende!

2 tankar kring ”Första kapitel-analys

 • Eva Karlsson

  Hurra för att du har skrivit klart! Vad roligt.
  Jag har varit på Författarkliniken två år i rad och tycker att jag lärde mig en hel del. Plus att det var kul att prata med andra skrivande människor. I år ska jag inte gå. Firar en åttioårig svärmor utomlands i stället 🙂 Idén om gratis förstakapitelläsning är suverän tycker jag. Den som skriver får hjälp och den som ger respons kan få fler jobb framöver.

  Svara
  • P.M. Wilson

   Tack så mycket Eva
   Känns som om jag borde dela det överallt på mina sociala medier, typ skrika ut : jag är färdig! Men måste komma över chocken lite grann tror jag 🙂 och tomheten som blev kvar.
   Synd att du inte kommer till Skriv 2016, hade vart roligt att träffas 🙂 men samtidigt låter kalas utomlands väldigt roligt!

   Svara

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.