Vad är gestaltning, hur gestaltar man och måste man göra det hela tiden?

Jag har pratat om gestaltning på Lektörspodden med Ann Ljungberg. I podden försöker jag närma mig vad gestaltning är, och hur man kan tänka när man gestaltar. Att gestalta är som alla vet inte det lättaste.

Ni kan även höra mig läsa ett par avsnitt ur favoritboken, Mörkt Vatten av Joyce Carol Oates. Jag tycker boken är intressant inte bara för gestaltningen, utan även för hur den är skriven rent dramaturgisk. Den har en slags ”cirkelstruktur”, istället för den klassiska strukturen där händelserna hela tiden stegrar för att öka spänningen, nå klimax, för att sen avta.

Vi pratar också en del om lektörsyrket, och om hur det gick till när jag själv skickade ett manus till lektör.

Min första erfarenhet av att snacka i en podd: Att hålla en konversation med någon och veta att jag samtidigt blir inspelad, och försöka få det att låta normalt så att alla som sen lyssnar förstår vad det är jag försöker säga (puh), gjorde mig ganska nervös. Men som tur var släppte nervositeten medan vi pratade. Efter ett tag kunde jag sjunka in i ämnet, förlora mig själv lite grann och faktiskt njuta en aning. Ann har verkligen förmågan att få en att slappna av 🙂

Här hittar du podden.

På återseende!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.