Nu är jag tillbaka igen! Den här sommaren skulle jag vilja beskriva som ryckig och ojämn. Jag har varit i Berlin och rest en del inom Sverige. Sen har jag jobbat med textbearbetning. Sen har jag varit ledig och hittat på roliga saker med ungarna, gått på museum och grillat och badat. Sen jobbade jag lite till med text och jobbade någon vecka på mitt andra jobb också.

Nu känns det skönt att få lite rutiner igen och få jobba längre stunder utan avbrott. Det är något särskilt med rutiner, de sätter ramar och hjälper mig i min vardag. Jag gillar det, jag blir lätt rastlös när jag har för mycket fritid.

Idag vill jag berätta att jag tar emot redaktörsuppdrag. Detta efter att flera egenutgivare kontaktat mig och eftersökt en tjänst som går djupare in i texten än en lektörläsning/manusutveckling gör. Anlitar du mig för den här tjänsten innebär det att vi startar ett längre samarbete där vi går igenom texten på flera olika plan. Manuset går flera vändor mellan dig och mig och det blir en hel del omläsningar. Du som författare kommer själv att arbeta ganska aktivt under den här perioden, eftersom det är du själv som gör alla ändringar i texten.

Inofficiellt har jag redan haft ett par redaktörsuppdrag. Det är ett arbete jag verkligen börjat uppskatta mer och mer. Det är som redaktör jag går djupast in i texten och det är fantastiskt roligt att se hur en berättelse fördjupas och växer.

Snart kommer en beskrivning av tjänsten under fliken Redaktör. Kontakta mig redan nu om du vill veta mer.

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.