LEKTÖRSLÄSNING & MANUSUTVECKLING

Jag erbjuder manusutveckling (lektörsläsning) och tar emot alla sorts skönlitterära texter. Vuxenböcker och ungdom/barnböcker, gärna i genren spänning/thriller/mysterier men också science fiction/fantasy eller skräck. Jag tar tyvärr inte emot poesi. Tjänsten är riktad till både privatpersoner och förlag, och jag tar även emot manus på spanska.

Vad ingår?

Manusutveckling är den mest populära av mina tjänster. Jag väljer att kalla den för manusutveckling eftersom jag gräver djupare än vad en lektör vanligtvis gör. Mina utlåtanden blir sällan under 10 sidor.

I tjänsten ingår ett utlåtande på 7-10 sidor, samt kompletterande kommentarer i manuset.

Utlåtandet består av en analys av berättelsens byggstenar; struktur/dramaturgi, karaktärer, gestaltning, miljöbeskrivningar, dialoger, berättarperspektiv, tempus samt språk och stil.

Du får förslag och alternativ på problem i berättelsen. Jag tittar även på logiska luckor och trovärdighet. Dessutom är jag bra på att ställa frågor om texten, för att få dig som författare att tänka ett steg längre.

Du får en handlingsplan, med en sammanfattning av det jag har tagit upp i utlåtandet.

Korrektur ingår inte, men om något återkommande dyker upp säger jag det.

Hur går det till?

Kontakta mig och berätta om ditt manus, hur många sidor det är och i vilken genre. Jag ger dig ett datum då jag kan påbörja läsningen av ditt manus. Jag vill helst ha det i Word, typsnitt Times New Roman eller liknande, 1,5 i radavstånd och teckenstorlek 12. Sänd som e-post till info(at)pmwilson.se

Jag räknar med 15 arbetsdagar för att skriva utlåtandet. Om följdfrågor eller oklarheter uppstår efteråt är du välkommen att mejla mig inom en månad.

Pris: 8 öre per ord + moms. 

ERBJUDANDE: Boka en lektörsläsning under juni-augusti och få 15 % rabatt. Med reservation för att kötid kan förekomma.

Jag har f-skattesedel.

Kort om mig:

Jag är diplomerad lektör och medlem i Litterära konsulter. Förutom yrkesutbildningen för lektörer har jag också läst en ettårig utbildning i litterär gestaltning, samt praktisk svenska på universitetet. Jag har också jobbat/är utbildad klassisk musiker, och redovisningsekonom. Just nu skriver jag på mitt första skönlitterära manus som förväntas bli klart under 2017.

Välkommen!

(Visited 44 times, 1 visits today)