OM MIG

 

Jag var ett introvert barn som växte upp i en extrovert familj, där det mest pratades politik. När familjen ville umgås hämtade jag en bok ur bokhyllan, och smet undan för att läsa och hitta tystnaden.

Min farmor Doris kom ofta på besök. Hon var en stor inspiration i mitt liv. Med sitt kolsvarta hår som med tiden blev platinablont, och blodröda naglar, var hon nästan som en av karaktärerna i mina böcker. Hon älskade att berätta historier, extraordinära berättelser om hennes spännande förflutna. Det var nog där intresset för en bra berättelse tog sin början.

Möss och fåglar är det värsta jag vet. Möss för att de är små och snabba och väldigt, väldigt äckliga. Fåglar för att jag för länge sen såg filmen Fåglarna, av Alfred Hitchcock. Jag har en ständigt återkommande mardröm: Jag är klädd i en alldeles för trång klänning, flera storlekar mindre, och jag kämpar för att få av mig den. Det går inte. Då tittar jag ner och ser att det är en tvångströja.

 

Jag föddes i Lund, mina föräldrar flydde till Sverige från diktaturens Chile under sjuttiotalet. Idag bor jag i storstaden med min familj; en filmfantast, en gamer och två mindre varelser. Just nu skriver jag på mitt första skönlitterära manus som jag hoppas blir klar med under 2017.

Jag är en av Sveriges första diplomerade lektörer och medlem i Litterära Konsulter. Men har även läst en ettårig grundkurs i litterär gestaltning, samt praktisk svenska på universitetet. Sedan tidigare har jag jobbat/är utbildad klassisk musiker och redovisningsekonom.

Vill du komma i kontakt med mig är du välkommen att mejla på info(at)pmwilson.se

Paulina Martinez Wilson

 

(Visited 503 times, 1 visits today)

6 thoughts on “OM MIG

 • 14 januari, 2015 at 21:42
  Permalink

  Tack för besöket på min blogg och jag hoppas att du får nytta av de tips jag delade med mig av angående skrivandets konst. Jag måste säga att jag tycker att du verkligen har ett författarnamn 😀 och det var många bra inlägg i bloggen också. Lycka till med skrivandet!

  Reply
  • 14 januari, 2015 at 22:45
   Permalink

   Tack så mycket!

   Reply
 • 11 mars, 2015 at 07:28
  Permalink

  Jag säger som Andrea här ovan. Författarnamnet har du redan, nu är det bara resten kvar 🙂 Läser att du just nu går in i en lugnare period där din tid för att skriva ökar. Härligt. Lycka till med boken!

  Reply
  • 11 mars, 2015 at 22:16
   Permalink

   Tack Eva, gillar mitt “nya” namn 🙂 fast jag i början trodde jag inte skulle lyckas vänja mig vid den. Tiden som kommer är en gåva som jag använder till att skriva.

   Reply
  • 19 september, 2015 at 22:07
   Permalink

   Tack!

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *