Lite om mig.

En kreativ multiprenör, en introvert som växte upp i en extrovert familj, som älskar berättelser och är mycket intresserad av sociala medier.

Som barn:

Min farmor Doris kom ofta på besök när jag var barn. Med sitt kolsvarta hår som med tiden blev platinablont, och blodröda naglar, var hon nästan som en av karaktärerna i mina böcker. Hon älskade att berätta historier, extraordinära berättelser om hennes spännande förflutna. Det var nog där intresset för en bra berättelse tog sin början.

Vuxen kvinna:

Råttor och fåglar är det värsta jag vet. Råttor, för att de är små och snabba och väldigt, väldigt äckliga. Fåglar, för att jag för länge sen såg filmen Fåglarna, av Alfred Hitchcock, och det skapade nog ett livslångt trauma. Jag har en ständigt återkommande mardröm: Jag är klädd i en alldeles för trång klänning och jag kämpar för att få av mig den. Det går inte. Då tittar jag ner och ser att det är en tvångströja.

Vad gör jag idag?

Jag hjälper författare att vässa sina manus, samt nå ut till läsarna via sociala medier.

Jag är en av Sveriges första diplomerade lektörer och medlem i Litterära Konsulter

Utbildning: Ann Ljungbergs yrkesutbildning för lektörer, Praktisk svenska på Stockholms universitet, Kreativt skrivande på högskolan i Kristianstad samt en ettårig utbildning i Litterär gestaltning på Jakobsbergs folkhögskola. Sedan tidigare har jag jobbat/är utbildad klassisk musiker och redovisningsekonom.

Jag skriver själv och lär mig ständigt mer om skrivprocessen & sociala medier. Men jag tycker också om att hjälpa andra att nå sina skrivdrömmar. Vill du komma i kontakt med mig är du välkommen att mejla på info(at)pmwilson.se

Paulina Martinez Wilson

Signa upp för mitt nyhetsbrev och få e-boken: De 10 vanligaste felen i nybörjarmanus.