Lite om mig.

Jag var ett introvert barn som växte upp i en extrovert familj där det mest pratades politik. När familjen ville umgås smet jag för det mesta undan för att läsa, och hitta tystnaden.
Min farmor Doris kom ofta på besök. Hon var en stor inspiration i mitt liv. Med sitt kolsvarta hår som med tiden blev platinablont, och blodröda naglar, var hon nästan som en av karaktärerna i mina böcker. Hon älskade att berätta historier, extraordinära berättelser om hennes spännande förflutna. Det var nog där intresset för en bra berättelse tog sin början.
Råttor och fåglar är det värsta jag vet. Råttor, för att de är små och snabba och väldigt, väldigt äckliga. Fåglar, för att jag för länge sen såg filmen Fåglarna, av Alfred Hitchcock, och det skapade nog ett livslångt trauma. Jag har en ständigt återkommande mardröm: Jag är klädd i en alldeles för trång klänning, flera storlekar mindre, och jag kämpar för att få av mig den. Det går inte. Då tittar jag ner och ser att det är en tvångströja.

Jag är en av Sveriges första diplomerade lektörer och medlem i Litterära Konsulter

Utbildning: Ann Ljungbergs yrkesutbildning för lektörer, Praktisk svenska på Stockholms universitet, Kreativt skrivande på högskolan i Kristianstad samt en ettårig utbildning i Litterär gestaltning på Jakobsbergs folkhögskola. Sedan tidigare har jag jobbat/är utbildad klassisk musiker och redovisningsekonom.

Vill du komma i kontakt med mig är du välkommen att mejla på info(at)pmwilson.se

Paulina Martinez Wilson